news

2 Ağustos 2007 Perşembe

Kemal Şahin 'Super TURK' /16 temmuz 2007


Alman Der Spiegel dergisi, Berlin’de Başbakanlık’ta düzenlenen 2. Uyum Zirvesi’ne katılan başarılı Türk iş adamı Kemal Şahin’i, "Süper Türk" olarak tanıttı.
"Süper Türk" başlığıyla verilen bir yazıda, Almanya’da mühendislik eğitimi gören Şahin’in, yine de bu ülkede çalışmasına izin verilmediği, Şahin’in de bunun üzerine, çeşitli eşyalar satan küçük bir dükkan açtığı, daha sonra işlerini geliştirerek, günümüzde 16 ülkede şubeleri bulunan toplam 12 bin çalışanlı dev bir holding haline geldiği hatırlatıldı. Şahin’in, İstanbul’dayken aranarak Uyum Zirvesi’ne davet edildiği, gerçekten de hayat tecrübelerinin ve bilgi birikimlerinin çok fazla olduğu, ancak kisa süren zirvede kendisine söz hakkı verilmediği ifade edildi.

KÜÇÜK BİR KÖYDEN GELDİ

Bazı Türk kuruluşlarının Göç Yasası’ndaki yenilikleri protesto etmek amacıyla 2. Uyum Zirvesi’ne katılmama kararı almalarından sonra Şahin’in özellikle toplantıya davet edilerek multikültürel bir hava yaratılmaya çalışıldığı görüşüne yer verilen yazıda, "Şahin Almanya’da büyük bir şirket kurdu ve yüzünde muhteşem bir tebessüm taşıyor. O bir çeşit Süper Türk" denildi. Şahin’in, Taşlıpınar adlı küçük bir köyden geldiği ve çobanlık yaptığı, ancak okumaya hevesli olduğu için kendisini yetiştirerek, günümüzde görüşleri Başbakanlık’ta bile takdir bulan bir insan olduğu kaydedildi. AA

Hiç yorum yok:

yazarlar

ads